tisdag 24 oktober 2017

Veckans utmaning – i vilket fiktivt verk flyttar du in?

Den här veckan handlar det om olika sorters flyttar hos Kulturkollo och i veckans utmaning ställer de den spännande frågan:

Vilket fiktivt verk skulle du vilja flytta in i? Varför?
Är det en film, en låt, ett konstverk, en roman eller kanske en TV-serie?


Det finns ganska många böcker, och en del filmer, som jag velat flytta in igenom åren. När jag var liten ville jag flytta in i Mattisborgen i Ronja Rövardotter för att hänga med Ronja och Birk i Mattisskogen. När jag såg den första Sagan om ringen-filmen ville jag flytta till The Shire, så klart när det var fredligt och idylliskt där och inte när Saruman härjar. Jag har även velat flytta in i Hogwarts för att gå i skola där eftersom det verkar vara så mysigt (och lite farligt för att vara helt ärlig). Just nu håller jag på med Krig och fred av Leo Tolstoj och är lite sugen på att flytta in i hos den ryska adeln, både i Moskva och Sankt Petersburgs, även om det är lite mycket krig bitvis.

4 kommentarer:

Anna sa...

Du och min dotter längtar båda till Ryssland, det verkar både kallt och ganska spännande men visst skulle jag i så fall vara adel.

FrökenChristina sa...

Fast hellre Anna Kareninna. Under Krig och Fred så är det ju invasion av Moskva. Det kan jag leva utan.

http://tittelina.blogspot.com sa...

Spänningen att vara med i andra världar kanske bara känns under en liten stund. Sen vill vi tillbaka till vår egen värld, kanske ...

Boklysten sa...

Hos adeln i Ryssland skulle nog vara spännande.