måndag 6 november 2017

Tematrio - Rymdgrejer i titeln

Det har blivit dags för veckans tematrio hos Lyran, som den här veckan handlar om rymdgrejer.
Varför kan man inte sova när det är fullmåne, undrar både jag och dottern? Denna undran får utgöra bas för veckans tema. Berätta om tre böcker, dikter, musikstycken, TV-serier eller filmer som har något som finns i rymden i titeln!

Astronauter är de enda människorna som har rymden som sin arbetsplats (även om det inte är så länge i taget) och en fin bok som utspelar sig i rymden är Bea Uusmas Astronauten som inte fick landa, om Michael Collins som ensam fick cirkulera runt månen medan Neil Armstrong och Buzz Aldrin fick evig berömmelse som de första människorna på månen.Det finns en artist som jag gillat i många år lite i hemlighet och det är Darren Hayes, både som soloartist och med hans tidigare band Savage Garden. Den första låt som jag kom att tänka på och vars titel innehåller något som finns i rymden är To the moon and back med Savage Garden.

Eftersom min fantasi går lite tomgång denna måndag avslutar jag med ännu en låt, den här gången blir det en av Darren Hayes nyare sololåtar Black out the sun.

7 kommentarer:

Sara Pepparkaka sa...

Inget fel med lite musik!

Hanneles bokparadis sa...

Riktigt bra trio!

Boklysten sa...

Bra låtar!

Marias bokhylla sa...

Älskar Darren Heyes röst. ��

Åsa sa...

Dessa tre var nya för mig. Uusmas bok verkar intressant, tack för tips!

Sanna sa...

Ja, stackars Michael Collins!

TinaO sa...

Uusmas bok om Michael Collins hade jag med i min trio också. Helt galet att hon lyckas säga och förmedla så mycket på så få sidor.