söndag 21 januari 2018

Hustrun

Det är när Joan Castleman sitter på ett flygplan på väg till Helsingfors som hon bestämmer sig för att lämna sin man, den prisade författaren Joe Castleman. De är på väg för att Joe ska ta emot ett prestigefullt litteraturpris som delas ut av den finska akademien. I över fyrtio år har Joan stöttat sin man i med- och motgång och hon har offrat både familjelivet och sina egna författardrömmar för att han skulle få leva sin dröm. Nu har hon kommit till en punkt då tillvaron som den perfekta författarhustrun står henne upp i halsen.


Hustrun är en historia som öppnas med en dramatisk öppningsscen och där sedan hela historien om paret Castlemans äktenskap rullas upp allt eftersom. Från när de först träffades på en skrivarkurs på college, där han var lärare och hon elev, till prisutdelningen i Helsingfors. Det är en berättelse om en hustru som ger upp sina drömmar för att mannen ska så leva sin dröm, även om hon hade mer med hans framgång att göra än vad man först tror. Jag vet inte om det var mig det berodde på, men jag tyckte att boken var lite seg och jag fick inget flyt i läsningen.

1 kommentar:

Linnea sa...

Jag tyckte å andra sidan väldigt mycket om den här boken! :) Vi läste den i min bokcirkel för ett tag sedan och det visade sig finnas många lager i den att diskutera också. :)