torsdag 19 april 2018

My policeman


Det är Brighton på 1950-talet när Marion först träffar och förälskar sig i Tom, som lär henne att simma i vattnet vid piren. Lite senare träffar Patrick Tom på Brighton Museum och blir även han förälskad i den stilige unge mannen. Tillsammans med Patrick får Tom upp ögonen för en ny glamorös och sofistikerat liv. Tom som är polis vet att det vid den här tiden är säkrare för honom att gifta sig med Marion.

My policeman av Bethan Robets är en bok som jag fick tips om under den litterära vandringen i Brighton som ett av tipsen på samtida litteratur som utspelar sig i Brighton och jag kunde inte låta bli att köpa den när jag passerade bokhandeln Waterstones på vägen tillbaka till hotellet. Jag blev lite extra nyfiken på boken när kassörskan på Waterstones också sa att det är en fantastisk roman.

Det är en helt fantastisk berättelse som handlar om att leva som homosexuell i en tid då det fortfarande var kriminellt och du kunde dömas till fängelse för det. Det är en historia om omöjlig kärlek som kommer att förstöra flera liv. Berättelsen utspelar sig både på 1950-talet och i slutet av 1990-talet och de båda perspektiven vävs samman till en helhet. Det är en välskriven berättelse som är svår att lägga ifrån sig.

My policeman finns att beställa från Adlibris

Inga kommentarer: