torsdag 17 maj 2018

Nej och åter nej


Ingrid och Jan är ett medelålders par som varit gifta i nästa tjugofem år och sönerna är vid det har laget stora nog att räknas som vuxna, men har inte flyttat hemifrån och beter sig som om de vore hotellgäster. Ingrid jobbar som lektor på en skola och tycker att både lärarlivet och familjelivet har mist sin glans. Hon blir allt mer irriterad av att träffa människor och brukar gömma sig på skolans handikapptoalett för att slippa eleverna. Jan har däremot gjort karriär och har blivit befordrad till departementschef. Han kan inte sluta tänka på sin femton år yngre kollega Hanne. Hanne är i sin tur den enda i sin umgängeskrets som fortfarande är singel och inte har barn. Hon dricker för mycket och hittar alltid en anledning till göra slut med de män hon träffar.

Nej och åter nej är en relationsroman om ett medelklasspar i medelålder och deras problem med kärleken och meningen med livet. Det handlar om att känna sig instängd i en tillvaro som egentligen är privilegierad och känslan av att lyckan finns någon annanstans, kanske även hos en annan person. Det är en välskriven berättelse som verkligen tar tag i en. Det är också en av de tolv böcker som är nominerad till Årets bok.

Wahlström &Widstrand skickade boken

3 kommentarer:

Lena sa...

Den boken har jag inte köpt hem. Annars har jag skaffat nio av de nominerade böckerna som jag skall försöka läsa nu i sommar.

Annette sa...

Jag har inte läst så många av de nominerade böckerna än, men den här boken tyckte jag om.

bloggbohemen sa...

En bok som verkligen alla läser just nu. Man kanske skulle göra detsamma. :) Innehållet verkar vara nåt för mig.