söndag 2 september 2018

Pappaklausulen


En pappa återvänder till Sverige för att träffa sin familj som han övergett. Sonen som numera även han är en pappa vill att pappan ska ta hans om sig själv nu och vill säga upp pappaklausulen, eller i alla fall omförhandla den. Pappan kommer till Sverige två gånger om året för att få svensk sjukvård, recept och undvika att beskattas i landet där han egentligen bor och under besöken bor han på sonens kontor.

Pappaklausulen av Jonas Hassen Khemiri är en fantastisk roman om kärlek, svek, familjehemligheter och utmaningen i att vara en familj. Med den här romanen visar Khemiri återigen att han är en av de klarast lysande författarna i sin generation. Det är en välskriven historia om en familj som försöker hålla ihop, fast det går så där. Jag gillar hur det hela berättas från olika personers perspektiv, det ger en annan helhet till historien. Det här är troligtvis en av årets bästa böcker.

1 kommentar:

Annette sa...

En av årets bästa böcker låter bra, jag väntar hem mitt exemplar och ser fram emot att läsa. En Augustprisnominering, kanske?