lördag 15 september 2018

Harris Tweed


Niamh och Ruairidh Macfarlane äger tillsammans det exklusiva väveriet Ranish Tweed och har varit ett par i många år. När de på en affärsresa i Paris för att marknadsföra sina tyger får Niamh veta att Ruairidh har en affär och blir sedan vittne till när han och älskarinnan dödas i en bilbomb. Fortfarande i chock återvänder Nimah till deras hem på den ödsliga udden på ön Lewis i Yttre Hebriderna. För att lösa mordet skickar den franska polisen kriminalaren Sylvie Braque till Ytter Hebriderna eftersom de inledarna misstankarna om ett terroristbrott snabbt avskrivs. Frågan är vem det är som vill se Ruairidh död.

Harris Tweed är den senaste boken av Peter May som utspelar sig på Yttre Hebriderna och jag har tidigare läst hans Lewis-trilogi (Svarthuset, Lewismannen och Lewispjäserna). Jag är inte så imponerad av den här boken då jag tycker att den saknar en deckarhistoria för att kvalificera sig som en deckare, utan att det snarare är en berättelse om relationer. Dessutom så händer det alldeles för mycket i slutet av boken, särskilt i kontrast till att det i större delen av boken inte händer så mycket.

Modernista skickade boken

1 kommentar:

Annette sa...

Jag håller med helt och hållet. Hoppas att det här var ett mellanspel och att Peter May återgår till sitt vanliga sätt att skriva.