tisdag 15 december 2020

Sommaren på kanalen

 

Eve har precis fått sluta på sitt jobb och ska försöka byta en hektisk karriär mot en ny, lugnare tillvaro. Sally har dagen innan berättat för sin man att hon vill skilja sig efter ett 25 år långt äktenskap. Av en slump möts de två kvinnorna vid en kanalbåt när de försöker rädda en instängd hund som ylar. När de bryter sig in i båten springer hunden iväg innan de hinner stoppa den. När båtens ägare Anastasia dyker upp vid båten visar det sig att hunden inte alls behövde räddas, men att hon skulle behöva någon som kan köra båten upp längs de engelska kanalerna medan hon genomgår en cancerbehandling. Eftersom varken Eve eller Sally har några andra planer och behöver komma bort ett tag bestämmer de sig för att bege sig ut på kanalerna över sommaren.

Sommaren på kanalen är den andra boken av den brittiska författaren Anne Youngson, som debuterade först i 70-årsåldern med den väldigt charmiga boken Vi möts vid museet. I likhet med Youngsons förra bok är det här en väldigt mysig och charmig berättelse om att hitta nya möjligheter i livet och att våga släppa taget om det välkända och ta steget ut i det okända. Jag rekommenderar den varmt till alla som vill läsa en feelgood-bok som inte går ut på att hitta kärleken eller som bara vill läsa en bok som utspelar sig på en kanalbåt.

Den här boken har jag köpt via Sekwas vänner där man kan beställa delar av säsongens utgivning direkt från förlaget och får dem hemskickade så fort de släppts.

Inga kommentarer: