fredag 25 januari 2013

Bokbloggsjerka 25 – 28 januari

Frågan i veckans bokbloggsjerka är ganska enkel, men ändå lite klurig

Är du 100% ärlig i dina recensioner/omdömen?

Ja, jag brukar vara ärlig när jag skriver om böcker som jag läst, även om jag försöker vara nyanserad i den negativa kritiken och försöka förklara varför jag inte tycker att något är bra. Jag kan även tycka att det är lättare att skriva om böcker som inte var så bra än de som jag verkligen gillar. Kanske beror det på ett behov att skriva av mig frustrationen som läsningen skapat. De riktigt dåliga böckerna brukar jag lägga bort olästa, vilket gör att alla böcker som jag skriver om innehåller någon aspekt som är bra.

13 kommentarer:

Lotten sa...

Jag reagerar nästan tvärtom. En recension av en dålig bok tar längre tid, för jag vill att det tydligt ska framgå vad jag inte gillade. Och så vill jag inte såra alltför mycket...

Sara Pepparkaka sa...

Jag lägger också bort riktigt dåliga böcker.

Skrivande sa...

Håller helt med om att det är lättare att skriva om böcker som man inte gillar.

Johanssonshenke sa...

Jag håller helt med. Det är, vilket är lite skoj, alltid svårare att förklara vad man gillar än vad man ogillar.

Ina sa...

Jag tycker också det är svårt att riktigt klä i ord varför en bok bara måste läsas. Dessutom får jag ju inte avslöja för mycket av innehållet. Jag boktipsar muntligt i jobbet så de böcker jag tycker är dåliga pratar jag inte om.alsidt

Anonym sa...

Jag tycker också det är lättare att skriva om dåliga böcker, fast man får givetvis tänka efter så man inte sårar

Susanne sa...

Nyanserad kritik låter bra!

Vargnatts bokhylla sa...

Jag försöker också få fram varför jag tycker som jag gör även om det ibland är svårt att sätta fingret på exakt vad det är som gör det.

Monika sa...

Jag tycker det är svårt att förklara vad jag inte gillar, utan att ta till för hårda ord :)

Carro sa...

Jag lägger inte ifrån mig dåliga böcker utan läser även dem från pärm till pärm, en plågsam upplevelse stundtals ;)
Men säger jag att jag har läst en bok så vill jag kunna mena att jag har läst hela boken, inte bara de första hundra sidorna..

Anna sa...

Ibland får jag frågan varför jag oftast hyllar böcker jag läser på bloggen och så sällan sågar. Det är förstås för att de dåliga läser jag inte klart. Med så pass begränsad lästid så väljer jag nog vad som läses och tiden är för kort för dåliga böcker...

Anonym sa...

Det är lite befriande att få skriva av sig om en dålig bok. Det är dumt att lägga ner sin dyrbara lästid på en dålig bok så jag brukar göra som du.

bloggbohemen sa...

Ja, jag försöker också förklara varför jag tycker något är bra/dåligt. De böcker jag tycker riktigt illa om slutar jag läsa så därför blir det inte heller så många sågningar på bloggen.