måndag 28 oktober 2013

Tematrio - Halloween

Det har blivit dags för en ny tematrio hos Lyran och den har icke helt förvånande ett Halloween-tema. Nu är jag inte så mycket för att läsa läskiga och skrämmande böcker, men jag försöker hänga på ändå.

Berätta om tre skrämmande bra texter!

Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist – en oerhört stark debut av landets främste skräckförfattare, och kanske även hans bästa bok hittills.

Spöket på Canterville av Oscar Wilde – kanske inte den mest skrämmande boken, men den innehåller i alla fall ett spöke. En kortroman där den amerikanska familjen Otis flyttar in på ett slott i England där det spökar, men spöket (den tidigare ägaren Lord Canterville) blir upprörd när familjen inte blir rädd för honom.
 
Niceville av Kathryn Stockett – kanske inte en traditionell skräckbok, men skrämmande nog läsning om hur man (fullt lagligt) behandlade svarta människor i den amerikanska södern för inte alls särskilt länge sedan.

7 kommentarer:

Maria sa...

Låt den rätte komma in är riktigt bra, fast jag tyckte inte heller den var så skrämmande. Samma sak med Spöket på Canterville. Niceville har jag (ännu) inte läst, bara sett som film.

Monika sa...

Låt den rätte komma in tyckte jag var rejält otäck, men det var inte vampyrerna som skrämde mig mest.

Ugglanoboken sa...

Tyckte också Låt den rätte komma in var läskig!

Helena sa...

Gillar både Låt den rätte komma in och Niceville!

Boklysten sa...

Låt den rätte komma in hade jag också!

Sanna sa...

Niceville var en kul twist, vad är egentligen skräck? Bra exempel allihop!

Ewa K sa...

Spöket på Canterville har jag varit i närkontakt med, men det var längesedan.