måndag 11 november 2013

Tematrio - avbruten läsning

Den här veckan handlar Lyrans Tematrio om avbruten läsning, böcker som inte blivit avslutade. Jag har inga som helst problem med att ge upp på böcker som jag inte tycker ger mig någonting, livet är för kort för att läsa dåliga böcker. Oftast ger jag upp under i början av boken om jag inte kommer in i den. Det händer även att sådana böcker får en andra chans, och ibland funkar det bättre vid ett senare tillfälle, andra gånger inte. Min trio består av böcker som jag gett upp på, men som jag ändå skulle vilja ta mig igenom någon gång.

Brott och straff av Fjodor Dostojevskij – en bok som jag verkligen skulle vilja läsa och gilla, men som jag gett upp på fler än en gång. Det återstår att se om jag kommer att läsa hela någon gång.

1Q84 av Haruki Murakami – jag gillar verkligen flera av Murakamis böcker, men när jag började läsa första delen i 1Q84-trilogin så tog det stopp och jag gav upp efter cirka 150 sidor.

Tornet av Uwe Tellkamp – en bok som jag börjat på och gett upp på en gång, men som jag fortfarande vill läsa. Jag köpte den till och med på bokrean för att jag tänkte att chanser för att den ska bli läst om jag har den hemma (den är dessutom väldigt tjock, typ 970 sidor).

2 kommentarer:

Lotten sa...

Det låter som en klok princip. Jag jobbar fortfarande på den...
Murakamis har jag hört både högt och lågt om!

Ina sa...

Ja här ser det ut som jag ger upp Rasoul Wallenberg-boken för andra gången