lördag 8 februari 2014

Låt vargarna komma

Året är 1987 och fjortonåriga June Elbus tycker att det bara finns en person i hela världen som förstår henne, hennes morbror, den erkände konstnären, Finn Wiess. I likhet med alltför många andra unga män så dör Finn i den nya och fruktade sjukdomen aids, vilket gör att June känner sig ensammast i hela världen. Föräldrarna arbetar mest hela tiden och storasyster Greta har de senaste åren dragit sig undan allt mer från sin lillasyster. Efter ett tag blir June kontaktad av Toby, den mystiske främlingen från begravningen som Junes mamma kallar för Finns ”speciella vän”. Mellan June och Toby växer det fram en oväntad vänskap som blir allt starkare och när de berättar sina minnen av Finn för varandra så avslöjas hemligheter som får June att ifrågasätta det som hon tidigare trott varit sanningen.

Jag har hört många positiva omdömen om Carol Rifka Brunts debutroman Låt vargarna komma och jag började lyssna på den som ljudbok, men det fungerade inte som jag ville. Men däremot när jag hittade boken på bibliotekets snabblånehylla så passade jag på låna hem den och hade sedan svårt att lägga ifrån mig den förrän jag läst den sista sidan. Det är en imponerande debutroman som är väldigt välskriven och som har en stark berättelse som verkligen berör. Det här är en bok som jag tror kommer stanna kvar ett tag hos mig och som jag kommer att rekommendera till andra i min närhet.

4 kommentarer:

bloggbohemen sa...

Aha! Man kanske skulle låna den istället! Jag började också lyssna på ljudboken men gillade inte uppläsningen så jag slutade lyssna rätt snabbt.

Carro sa...

Jag gillade också den här, en stillsam men mycket bra berättelse :)

Ina sa...

Följde genast ditt råd och lånade hem den som e-bok. Återkommer med rapport.

Helena sa...

En av mina favoriter förra året :)