måndag 30 mars 2015

Tematrio - Påsk (i alla former)

Vi har nu kommit fram till påskveckan och vad passar bättre än att Lyrans tematrio har ett påsktema, som visade sig vara klurigare än väntat.


Häxor? Godis? Deckare? Påskens händelser i Jerusalem? Något annat påskigt? I år är Påsktrion helt valfri, berätta om tre filmer, böcker, godissorter, traditioner ni på något sätt förknippar med påsken!

Ett måste under påsken är Jesus Christ Superstar som jag både brukar se på dvd och lyssna på. Den har gjorts i många uppsättningar, men jag har fastnat för Broadway-uppsättningen från 2000 med Glenn Carter som Jesus och Jerome Pardon som Judas. När jag flyttade till Brighton för tio år sedan så spelades en uppsättning av Jesus Christ Superstar där med just Glenn Carter i titelrollen och självklart passade jag på att se den.

Jag tycker att den norska traditionen med påskekrim är rolig, och i år så kommer jag faktiskt att läsa en deckare under påskveckan, Anna Lihammers nya Än skyddar natten som så här en tredjedel in verkar vara minst lika bra som debuten Medan mörkret faller från förra året.

När det kommer till påskgodis så finns det bara en sort som gäller för mig, Anton Bergs Mandelägg (och som tur är säljs de bara runt påsk annars skulle jag ohälsosamt mycket under hela året). Annars så planerar jag att väldigt mycket gravad lax under påskhelgen, morgon, middag och kväll för att vara ärlig.

12 kommentarer:

Robert W sa...

Jesus Christ Superstar har jag sett i flera versioner, bland annat musikalen med Ola Salo. Fantastisk musik.

Boklysten sa...

Lihammers bok blir jag sugen på!

Mrs Calloway sa...

ska också läsa Lihammer! marsipan?

Sanna sa...

Gravad lax är fint. Det är en maträtt som saknas här nere på kontinenten!

Ugglanoboken sa...

Jesus Christ Superstar skulle jag gärna vilja se någon gång, och gärna med Ola Salo (fast det är väl för sent för det...).

Monika (syrlig.se) sa...

Kul trio. Bok och mandelägg kan med fördel kombineras.

Hanneles bokparadis sa...

Fin påsktrio :)

Lyrans Noblesser sa...

Lihammers andra ska jag nog också läsa, den första var bra, men väldigt otäck.

Johannas deckarhörna sa...

Anthon Berg gör verkligen det bästa påskgodiset :)

Monika sa...

Jag läser ju oftast deckare, men av någon outgrundlig anledning så brukar jag läsa något helt annat till påsk. Men i år har jag tänkt att det ska bli påskekrim :)

Åsa sa...

Gravad lax är ju riktigt gott och traditionen påskekrim får jag lov att ta till mig! :)

Unknown sa...

Mandeläggen är absolut ett måste under påsken!