måndag 16 mars 2015

Tematrio - Vilja-läsa böcker

Den här gången handlar Lyrans tematrio om böcker som vi skulle vilja läsa, och det finns ju en lång rad med böcker som står på den evigt växande att läsa-listan.
Berätta om tre böcker ni skulle vilja läsa!

Brott och straff av Fjodor Dostojevskij - är en bok som jag väldigt gärna skulle vilja läsa, men än så länge har det gått väldigt trögt. I ärlighetens namn så trögt att jag gett upp på den några gånger.

Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset - har jag varit sugen på att läsa i några år nu, men den verkar inte var helt lätt att få tag på i en vettig utgåva. Plus att det är en riktig tegelsten och de har en tendens att hamna allt längre bak i läs-kön.

Northanger Abbey och Mansfield Park av Jane Austen - har jag faktiskt olästa än och jag brukar lite nu och då känna att jag vill läsa dem, men än så länge har det inte blivit av trots att båda står i bokhyllan.

12 kommentarer:

Mia Eggimann sa...

Ja Brott och straff borde man läsa men det kommer så mycket annat nytt och fräscht.

Joelinda sa...

"Kristin Lavransdotter" borde man läsa, det håller jag med dig om. Likaså känner jag igen mig i det där med att tegelstenarna tenderar att ratas för 300-sidorsböckerna :-)

Boklysten sa...

Kristin Lavransdotter skulle jag också vilja läsa.

Lena sa...

Brott och straff läste jag för ett par år sedan. Den var riktigt bra.

Robert W sa...

Brott och straff skrev jag på min lista också.

Helena sa...

Idel klassiker :) Har faktiskt läst alla utom Brott och straff som jag har tänkt att försöka med någon gång... men det har dragit ut på tiden :)

Ugglanoboken sa...

Austen-böckerna och Brott och straff har jag läst och gillat, men Kristin Lavransdotter är precis en sån där bok jag verkligen vill läsa men som det aldrig blir av att jag tar tag i.

Mrs Calloway sa...

om du börjar läsa Kristin Lavransdotter så blir det dåligt med nattsömnen! fråga en som vet...

Mrs Calloway sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hanneles bokparadis sa...

Brott och straff tillhör mina favoriter, Kristin Lavransdotter har jag både läst och sett filmen.

Sanna sa...

Tre mycket läsvärda böcker! Du har något att se fram emot.

Hanna sa...

Åh, jag som älskade Brott och straff! Tyckte inte alls att den var trög. Jag har å andra sidan en faiblesse för rysk litteratur. Tydligen...