måndag 11 april 2016

Tematrio - Böcker ni inte läst ut

Trots att det kan ta emot så är det inte alla böcker som blir utlästa av olika anledningar, och det är ett tema som Lyran tagit fasta på i veckans tematrio.

Berätta om tre böcker som ni inte läste klart, vad fick er att besluta att avsluta?

En bok som jag verkligen skulle vilja kunna säga att jag läst är Brott och straff av Fjodor Dostojevskij, men det vill sig verkligen inte och jag har vid det här laget gett upp den flera gånger. I min pocketutgåva har jag kommit 187 sidor (ja, bokmärket är kvar ifall jag någon gång känner för att fortsätta på den) och jag har även provat och gett upp på den som ljudbok. Anledningen är helt enkelt att den gör mig uttråkad.

Jag är vanligtvis ganska förtjust i den japanske författaren Haruki Murakami och har läst nästan allt som finns på svenska av honom. Ja, allt utom 1Q84-trilogin som jag gav upp ungefär hundra sidor in i den första boken. Det var helt enkelt något som inte klickade med mig och den boken.


Eftersom det nu är drygt ett år sedan jag läste den första tredjedelen av Varg bland vargar av Hans Fallada så får man nog räkna den boken som i  praktiken avslutad och uppgiven, även om jag inte helt släppt den. Boken i sig är inte dålig, lite långrandig och framförallt väldigt tjock.

9 kommentarer:

Robert W sa...

Jag skulle också önska att jag hade läst Brott och Straff ;)

Boklysten sa...

Murakami och Fallada har jag inte provat än men förr eller senare så...

Mrs Calloway sa...

Brott och straff läste vi i läsecirkeln. det gick bra. synd på Murakami. han väntar i min hylla

Sanna sa...

Jag älskar både Brott och straff och 1Q84, så olika det kan vara!

Hanneles bokparadis sa...

älskade Brott och Straff!

Anna sa...

Jag ska läsa Brott och straff. Någon gång. Kanske. Eller? ;)

Åsa sa...

Brott och straff som är så bra! Funderar faktiskt på att läsa om den. Dostojevskijs böcker verkar alltid "klicka med mig". ;)

Lena sa...

Jag gillade Brott och straff mycket bättre än jag trott att jag skulle göra. De andra två böckerna har jag aldrig läst.

Helena sa...

Skulle också vilja stoltsera med att ha läst Brott och straff, men jag har inte ens försökt, finns så mycket annat som lockar mer :)