tisdag 5 april 2016

Veckoutmaning: Det snyggaste du sett

Den här veckan ägnar sig Kulturkollo åt böckernas yta, vilket kan vara nog så viktigt eftersom det kan vara ett tilltalande omslag som gör att man först dras till en bok (även om så klart innehållet är viktigare i längden). Så även i veckans utmaning,

Visa upp ditt favoritomslag

Jag har tittat runt lite min bokhylla och tagit fram några av mina omslagsfavoriter

 Det är ingen större hemlighet att jag gillar de broderade omslagen till Vilhelm Mobergs Utvandrar-svit som kom härom året.

Jag är även förtjust i omslagen till Kristina Sandbergs trilogi om Maj. De är gjorda av den fantastiska Lotta Kühlhorn som gjort så många snygga bokomslag till en massa olika typer av böcker.

Två omslag som både är snygga och som kompletterar varandra är de till Ferdinand von Schirachs två novellsamlingar Brott och Skuld.6 kommentarer:

Lena sa...

Utvandrar-sviten är så otroligt vackra. De står även i min bokhylla.

Boklysten sa...

Omslagen till von Schirachs böcker är verkligen snygga. Och det här påminner mig om att jag har tänkt mig att köpa de där böckerna, men glömt bort det. Tack för påminnelsen!

Robert W sa...

Gillar också Utvandrarseriens omslag, men omslagen till von Schirachs böcker är ju helt fantastiska.

Mia Eggimann sa...

Utvandrar serien är läckra, jag har många gånger hållit i de böckerna

Anna sa...

Mobergs är så himla snygga! Jag har haft med dem i flera utmaningar på sistone så de fick inte vara med denna gången, men det var nära :-)

Monika sa...

Jag har för mig att jag lagt Ferdinand von Schirachs böcker i min önskelista, men kunde inte hitta dem. Nu har jag i alla fall gjort det :)