tisdag 26 april 2016

Veckoutmaning: Din bästa Shakespeareupplevelse

Det är i dagarna 400 år sedan William Shakespeare dog, vilket lett till att han firats runt om i världen, och Kulturkollo har passande nog Shakespeare-tema den här veckan, vilket gör att frågan i veckoutmaningen är:
Nu är jag nyfiken – vilken är din bästa Shakespeareupplevelse?


Jag hör till den lilla klicken människor som inte riktigt förstått storheten med Shakespeare, men har trots det sett några av hans pjäser. I tonåren hade jag visserligen en VHS-kassett med en uppsättning av Romeo och Julia, men tittandet berodde mer på den manliga huvudrollsinnehavaren Jonathan Firth (Colins lillebror) än pjäsen i sig. Den bästa uppsättningen som sett var nog Richard III på Dramaten för två år sedan med den alltid fantastiske Jonas Karlsson i titelrollen.

4 kommentarer:

FrökenChristina sa...

Fast att se Jonas Karlsson är ju en upplevelse bara det. Shakespeare eller inte :).

Anna sa...

Jag är faktiskt mer förtjust i att läsa hans texter än att se uppsättningarna. Den där gammeldags engelskan är spännande att läsa!

Robert W sa...

Jag har en engelsk Bibel hemma. Det är King James' Version. Det är ju samma tidsperiod som Shakespeare. Jag borde nog läsa mer i den för det härliga språkets skull.

Monika sa...

Jag tillhör samma lilla klick som du... men nu kom jag på att jag ju tog med mig min mamma på Romeo & Julia som balett för en väldans massa år sedan. Och jag är säker på att du fick större behållning av Richard III med Jonas Karlsson än vad jag fick med vet-inte-vem :)