fredag 27 maj 2016

Bokbloggsjerka 27 – 30 maj

Det är äntligen fredag igen och det betyder i vanlig ordning att det blivit dags för veckans bokbloggsjerka.

Temat för veckans fråga är musik i kombination med böcker. Har en av dina favoritartister utkommit med en bok som du tycker att vi ska läsa? (För mitt vidkommande är jag ruskigt nyfiken på boken om Paul Stanley från Kiss). Kan du ge exempel på en bok som har en stark koppling till din favoritgenre? Envisas en av dina favoritförfattare med att ”spela” musik i böckerna som du absolut inte gillar? Eller….?

Nej, ingen av mina favoritartister har gett ut någon bok, i alla fall inte som jag vet om. Visserligen står Nicky Wire i Manic Street Preachers författare till en fotobok, Death of a Polaroid, med bilder polaroidbilder på bandet tagna, men det känns inte som att den räknas i det här sammanhanget eftersom den nästan inte innehåller någon text.

När det gäller musik i böcker så tycker jag sällan att det är ett problem, snarare kan jag bli nyfiken och kolla upp musiken. I Peter Robinsons böcker om DCI Alan Banks så förekommer det en del musik och till vissa böcker så har författaren satt ihop en spellista på sin hemsida med alla låtar som är med i boken, vilket ibland har varit intressant att lyssna på.


8 kommentarer:

Monika sa...

Just Alan Banks tål jag inte :) Kommer inte ihåg vilken sorts musik han alltid lyssnade på, men jag kommer ihåg att jag irriterade mig över det. Också :)

Hanneles bibliotek sa...

böcker som har blivit musik känner jag till.

bloggbohemen sa...

Jag har inte tänkt så mycket på det där med musik i böcker. Kanske börjar jag göra det efter denna jerka!

Vargnatt sa...

Böckerna om Alan Banks har jag inte läst :)

Boklysten sa...

Alan Banks är inte precis en av mina favoriter

Ewa K sa...

Lite kul det där med Peter Robinsons spellista.

Mrs Calloway sa...

kul med spellistor!

Lotten sa...

Alan Banks tog jag också som exempel :-)