tisdag 3 maj 2016

Tematrio - Läströtthet

Den här veckan har Lyrans tematrio ett lite annorlunda tema, nämligen hur man botar läströtthet:
Det är länge sedan sist, men nu är jag faktiskt riktigt lästrött. Jag har försökt läsa en massa ljudböcker, men orkar inte engagera mig i dem (och det brukar jag kunna).  Jag behöver nu därför era allra bästa tips, berätta om tre bra böcker/aktiviteter att ägna sig åt vid ett akut fall av läströtthet!

När man läser mycket så är ofrånkomligt att man drabbas av läströtthet ibland, under kortare eller längre perioder. När jag inte orkar läsa och alla böcker jag öppnar verkar väldigt tråkiga, då är det läge att göra någonting annat som att istället titta på tv-serier, film (eller bara dåliga tv-program), ta en promenad eller så kan man ta i tu med något som är eftersatt i hemmet som städning.

Surfa runt på nätet efter saker man inte behöver (och förslagsvis inte köper), onödiga fakta, resor man skulle vilja göra och spela något helt meningslöst spel i iPaden.

Försök hitta tillbaka till läsningen med en lättsammare bok, i mitt fall brukar det fungera ganska bra med böcker där man vet att alla blir lyckliga och det går att säga vilka som kommer att bli ihop första gången de träffas. Min erfarenhet är att det för att bota läströtthet är bättre med Jojo Moyes än Dostojevskij.

4 kommentarer:

Boklysten sa...

Lättsam läsning tror jag är väldigt bra om man drabbas av läströtthet.

Åsa sa...

Lättsamma böcker är verkligen utmärkt emellanåt. :)

Lena sa...

Det var väl toppenbra tips.

Anna sa...

Bra tips! :)