måndag 30 oktober 2017

Tematrio - Rädsla

Det är måndag och det betyder att det är dags för tematrion hos Lyran, som passande nog handlar om rädslor så här i Halloween-tider,

Många kanske har läst något spännande i samband med Halloween, dottern gick en spökvandring på ridskolan som skrämde slag på många av barnen. Men vad man blir rädd av att läsa kan ju vara lite olika. Berätta om tre böcker som gjort dig rädd!

Skräck är inte min favoritgenre varken när det kommer till böcker eller filmer. Den enda skräckförfattaren som jag läser är John Ajvide Lindqvist och den av hans böcker som jag tyckte var läskigast är Låt den rätte komma in.

Joyce Carol Oates senaste bok på svenska, Jack of Spades, är läskig på ett annat sätt när man får följa en författare som tappar besinningen och börjar agera allt mer som en av sina romankaraktärer.


En berättelse som jag tyckte var riktigt läskig som barn var Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren, men det berodde mest på att råkade slå på tvn under en olämplig sekvens en gång när filmen visades. Lite senare började jag dock älska boken.

5 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Viktigt att prata med barnen om döden.

Mrs Calloway sa...

händelsevis har jag läst Låt den rätte komma in och tyckt riktigt bra om den. Oates är så gott som alltid intressant

Boklysten sa...

Skräck är ingenting för mig. Har inte läst någon av de här böckerna.

Sanna sa...

Älskar Låt den rätte komma in! Och det läskiga i den är ju inte monstret... eller ska man kanske säga att det inte är monstret som är monstret, utan alla de andra?

Lena sa...

Böcker av Lindqvist och Oates har jag stående bland mina olästa böcker. Bröderna Lejonhjärta kan nog vara lite skrämmande för barn. Jag älskar boken.