tisdag 31 oktober 2017

Veckans utmaning – fixa höstmyset!

Den här veckan kryper Kulturkollo ner under filten och veckans utmaning handlar om det ultimata höstmyset.
Vilka ingredienser krävs för den där perfekta stunden när trivselfaktorn går i taket? Vad läser du? Eller vad tittar du på? Lyssnar du på musik eller poddar? Ensam eller i sällskap? Högläsning kanske? Läsfåtöljen eller soffhörnet? Vad äter du? Chips eller choklad? Dricker du en balja te eller kanske en liten whiskey? Berätta om din bästa trivselstund! Det är fritt fram att fantisera fram det ultimata myset om man så vill.

En väldigt viktig ingrediens för en mysig stund är en bekväm sittplats, vilket i mitt fall oftast blir det ena soffhörnet. Sedan beror det på hur kallt det är om jag vill ha en filt över mig, är det riktigt kallt tar jag antingen på mig en morgonrock utöver filten eller tar täcket till soffan och kryper ner under det. Om det är på kvällen är det mysigt med lite tända ljus medan jag spelar någon favoritartist på stereon och läser en bra bok (genren är oviktigt för mysighetsfaktorn). Om jag inte känner för att läsa tycker jag att det är mysigt att titta på en film (gärna något lättsammare om jag är trött på kvällen) eller några avsnitt av någon t-serie.

När det gäller mat och dryck gillar jag att dricka antingen kaffe eller te, beroende på vad jag är sugen på för tillfället. Ibland kan det vara trevligt med lite vin istället. Det är aldrig fel att med lite choklad i olika former eller en ostmacka.


Det skulle vara ännu mysigare med en brasa, men eftersom det inte finns någon öppen spis i min hyresrätt har det visat sig fungera oväntat bra med en brasfilm på tvn.

3 kommentarer:

Lotta sa...

Brasfilm på teven är bra! Det finns akvariefilmer också :D

Boklysten sa...

Soffor är perfekta mysplatser.

Anna sa...

Brasfilm på Tv hade jag glömt bort, den ska jag plocka fram!