tisdag 6 mars 2018

Veckoutmaning: Vi skapar en chicklit-kanon!


Den här veckan handlar det om chicklit hos Kulturkollo och veckoutmaningen handlar om att skapa en chicklit-kanon.
Vilka chicklit-titlar bör man ha läst? Ge förslag på en eller ett par titlar som borde finnas med på en sådan här lista.

Jag har perioder läst ganska mycket chicklit, en del har varit bra och andra har varit mindre bra.

Marian Keyes är drottningen av chicklit och jag har läst alla hennes böcker utom de allra senaste. Keyes har en förmåga att väva in allvarliga ämnen i vad som verkar vara lättsamma berättelser.

Helen Fieldings första bok om Bridget Jones, Bridget Jones dagbok, är en klassiker bland chicklitten och även om man kan störa sig på Bridgets besatthet av sin vikt. Jag gillar även den andra boken, På spaning med Bridget Jones, som är väldigt rolig (och som man inte ska blanda ihop med den andra filmen).

Lucy Dillon är en författare som jag har upptäckt på senare år och som skriver mysiga böcker som utspelar sig den fiktiva staden Longhampton och där det alltid finns minst en hund med en central roll i berättelsen. Min favoritbok av Dillon är Hundra omistliga ting.

Lisa Jewell är också en författare som läst väldigt mycket av, även om jag inte tyckt att alla böcker varit lika bra. Jag gillade hennes tidiga böcker som Ralphs party, Typ trettio och Stjärna för en natt, men även senare böcker som Fågelburen och Den tredje hustrun.

3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Dillon trevlig, skriver om självständig kvinnor.

Lotta sa...

Dillon och hennes hundar är mysiga!

Klimakteriehäxan sa...

Fielding och Keyes har vi gemensamt. Håller med dig om att när chick lit är som bäst finns det en hel del allvar inpetat i storyn. Dillon och Jewell är jag också "bekant" med.