torsdag 10 maj 2018

Helgfrågan v. 19


Det har blivit torsdag och dags för helgfrågan hos Mias bokhörna.

Vilken är din roligaste bok?
Det är ganska sällan som en bok får mig att skratta och det är sällan som jag gillar böcker som är tänkta att vara roliga som till exempel Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann. En bok som jag vet fick mig att skratta när jag läste den var På spaning med Bridget Jones av Helen Fielding som är full av absurda situationer. Dock ska man inte förväxla den med filmen med samma namn som inte alls följer boken.

Bonusfråga: Vad ska du hitta på denna långhelg?
Det blir ingen riktig långhelg för mig eftersom jag jobbar klämdagen (trots att jag egentligen inte tycker om att jobba på klämdagar). Annars har jag inga särskilda planer, det ser ut som att det fina vädret ska hålla i sig så jag hoppas på att kunna sitta en del på balkongen. Jag kommer att läsa en del och på lördag ska jag ha syrran och hennes barn på middag.

12 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

har inte läst Bridget Jones men jag har sett filmen. i helgen har jag tänkt läsa utomhus antingen hemma i trädgården eller vid havet

Bokdamen sa...

Hundraåringen tyckte jag om, men minns inte att jag skrattade så mycket - det är sällan som s.k. roliga böcker är roliga. Bridget Jones har jag "bara" sett som film, den gillar jag. Annars är det lite samma med filmer och s.k. komedier....

Hanneles bokparadis sa...

Bridget Jones-filerna tål att ses igen

Annette sa...

Bridget Jones-böckerna har jag inte läst, men jag tyckte att i alla fall den första filmen var rolig :)

FrökenChristina sa...

Bridget Jones var som bok flera gånger roligare än filmerna. När hon intervjuar Colin Firth, då skrattade jag halvt ihjäl mig. Trevlig helg.

Villa Frejas bokblogg sa...

Just det, böckerna om Bridget är ju dråpliga. Dock fick de mig inte direkt att skratta. Det är svårt med humor i böcker.

Johannas deckarhörna sa...

Låter som en bra helg trots jobb på klämdag 😊

Lottens Bokblogg sa...

Jag hade klämdag idag, men valde att jobba en stund för att "komma ikapp"

Sara Pepparkaka sa...

Bridget Jones var rolig!

Åsa sa...

Bridget Jones har jag inte läst, ej heller sett film mer än snabbkoll och konstaterande att det inte var något för mig. Men man kan ju ha fel. ;)

Lena sa...

Oj vad jag skrattade när jag läste På spaning med Bridget Jones första gången.

Mia Eggimann sa...

Bridget Jones böcker är riktigt kul.