söndag 9 augusti 2020

Rökridå


Abby Williams är tillbaka i sin hemstad, Barrens, för första gången på tio år. Så fort hon gick ut high school lämnade hon hemstaden i ett försök att lämna allt som hände där bakom sig. Numera bor Abby i Chicago och arbetar som miljörättsjurist, när ett fall som hon arbetar med tvingar henne att återvända till Barrens. Det dröjer inte länge förrän Abby upptäcker att det finns kopplingar mellan fallet och en skandal som inträffade tio år tidigare, som kulminerade i att tonårstjejen Kaycee Mitchell försvann. När Abby försöker nysta i vad det egentligen var som hände den där gången börjar hon tvivla på sina egna minnen och vad som är sant och inte.

Rökridå är den amerikanska författaren Krysten Ritters debutroman och det är en stark debut. Ritter har skrivit en deckare som är spännande och som har ett bra flyt som gör att den är svår att lägga ifrån sig. Själva deckarhistorien är välkonstruerad och håller nästan hela vägen, men det spårar ut lite väl mycket mot slutet av boken (vilket många deckare har en tendens att göra). Jag kan definitivt tänka mig att läsa fler böcker av Ritter i framtiden.

Krysten Ritter är mest känd som skådespelerska i tv-serier som Jessica Jones och The Defenders, där hon spelar superhjälten Jessica Jones.

Inga kommentarer: