fredag 5 juli 2013

Bokbloggsjerka 5 – 8 juli

Fredag och dags för veckans bokbloggsjerka.

Brukar du läsa noveller och/eller andra ”short stories”, vilken/vilka är din favorit/dina favoriter i så fall.

Det händer, men det är inte någon favoritläsning för mig. Jag har ibland lite svårt för novellsamlingar då det lätt blir lite för många olika historier på för kort tid, vilket leder till att jag inte kommer ihåg någon av dem. Jag har både läst och lyssnat på novellsamlingar som jag tyck om av författare som John Ajvide Lindqvist, Haruki Murakami och Jonas Karlsson, men att de var bra är också det enda jag kommer ihåg. Jag kan tycka att det är bättre att läsa en enstaka novell och en sådan om stannat kvar hos mig är Jonas Hassen Khemiris Så som du hade berättat det för mig (ungefär) om vi lärt känna varandra.

11 kommentarer:

[Anna] sa...

Novell samlingar kan nog lätt bli lite mastigt och tröttsamt men att läsa en novell lite nu och då som mellan landning mellan böcker tror jag man borde prova. Men är ju ingen direkt novell läsare själv.

Monika sa...

För mig funkar noveller perfekt mellan böcker och då bara en eller två i taget.

Sanna sa...

Håller med båda föregående talare, det är hopplöst att läsa en novellsamling pärm till pärm men en novell mellan två böcker eller en novellsamling i väskan att ta en på bussen, en under lunchen, en när man väntar i kö på banken... är perfekt.

Vargnatts bokhylla sa...

Jag läser också sällan noveller, och när det händer så är det bara en eller två i taget, annars blir det jobbigt.

Anonym sa...

Det har du rätt i. Sträckläsning av noveller blir bara grötigt.

Anna sa...

Jag gillar Jonas Karlssons texter mycket, han skruvar till det på ett sätt som gör att verkligheten gungar. Jag får väl vara motvalls käring här och hävda att en novellsamling kan vara en fantastiskt läsning. Särskilt som novellerna ger olika bilder av samma fenomen som t ex Amos Oz Lantliga Scener eller Bainganas Tropiska Fiskar. Värt att pröva!

Ewa K sa...

Är inte heller så mycket för noveller, men nu har jag lagt fram en novellsamling. Se mitt inlägg :).

Anonym sa...

Jag har försökt mig på en novellsamling en gång men det var alldeles för många olika berättelser på en gång. En novellsamling gör sig nog bäst om man läser en novell åt gången med lite tid emellan.

Lena sa...

Det är nog som du säger, läser man många noveller på raken så glömmer man bort handlingen. Bäst att bara läsa en i taget!

bloggbohemen sa...

Jonas Karlsson gillar jag också, men noveller är inte min favoritläsning.

Freja sa...

Åhh, jag tror du satte fingret på anledningen till att jag så sällan läser noveller, det där med så många historier på kort tid... Jag kan inte läsa flera böcker parallellt som andra kan, just för att jag behöver hålla en historia i huvudet åt gången, så med noveller blir det lite information overload...