fredag 21 mars 2014

Bokbloggsjerka 21 – 24 mars

Veckan börjar åter närma sig sitt slut och det har blivit fredag igen, vilket betyder att det blivit dags för en ny bokbloggsjerka.

Har du sett någon pjäs eller liknande som du av en eller annan anledning tvingades att se men som du absolut inte gillade?

Om du vill får du vända på frågan för att i stället berätta om en pjäs eller liknande som alla bara MÅSTE se. 
Ja, genom åren så har det blivit att jag sett en del saker som jag helst inte velat se. Från skoltiden minns jag mest filmatiseringarna av Utvandrarna och Jerusalem som oerhört tråkiga. När jag senare läste Utvandrarna så älskade jag böckerna, men filmerna har jag aldrig sett om.
Varje vår och höst brukar jag läsa teaterföreningens program över vilka föreställningar som kommer till stan och om det är något som verkar vara intressant så brukar jag gå och se föreställningen. Då beskrivningarna är ganska korta (och kan innehålla ord som kritikerrosad) så har det blivit en del nitlotter genom åren. Som pjäsen där de skrek åt varandra om det sociala arvet. Som den moderna operaversionen av Fröken Julie där det inte fanns något melodiskt i musiken (hade det funnits en paus så hade jag gått hem i den). Jag var inte heller så överförtjust i Lars Noréns uppsättning av Hamlet och operan där tre män stod på varsin låda och sjöng i en timme. För att avsluta lite mer positivt så har jag även sett en del riktigt bra uppsättningar som Den girige med Johan Rabaeus och Vilhelm Mobergs komedi Änkeman Jarl.

10 kommentarer:

Sanna sa...

Trist med nitlotter! Jag har nog haft mer tur. Eller varit alltför kräsen när jag köpt biljetter.

Monika sa...

Den girige såg jag i gymnasiet och jag tyckte den var otroligt kul :)

Anonym sa...

Jag har haft tur när jag gått på teater, har ännu inte velat gå i pausen ;)

Sara Pepparkaka sa...

Tre män på varsin låda.. låter ju onekligen lite skumt.

Boklysten sa...

En del nitlotter har det vä blivit under åren, men det mesta har varit OK för mig.

Lotten sa...

Jag såg en Lars Norén-pjäs för många år sedan i Uppsala när de var nakna på scenen. Tänk, den hade jag ju förträngt ;-)

Ewa K sa...

Jag känner att jag nog borde bli bättre på att gå på teater. Har inte varit sedan jag jobbade som lärare och inte minns jag vad jag tvingade mina elever att titta på :).

Anonym sa...

Nej mycket teater har jag inte set och ingen av de du nämnt.
Mia

Helena sa...

Vilka härliga sågninger, fick mig att le brett :)

Freja sa...

Jerusalem gillade jag, men det var för att jag en gång i tiden var bekant med den manliga huvudrollsinnehavaren, Ulf Friberg. Jag tyckte det var kul att se honom och brydde mig inte sp mycket om filmen i övrigt...