måndag 22 februari 2016

Tematrio - Äntligen lästa (eller i alla fall köpta) böcker

Den här veckan handlar Lyrans tematrio om de där böckerna som blivit stående i bokhyllan ett tag. Jag är ganska duktig på att inte samla på mig så många böcker som blir olästa, men några böcker finns det alltid som ligger olästa här hemma.
Berätta om tre böcker ni äntligen sett till att läsa eller om tre böcker ni borde läsa snart!

En bok som legat som ett dåligt samvete sedan jag köpte den för att jag ville läsa den NU är Varg bland vargar av Hans Fallada, men efter en tredjedel så hittade jag annat som pockade på uppmärksamheten. Men snart ska jag ta tag i resten av boken.

Även om jag varit väldigt förtjust i Jane Austens böcker i många år så har jag inte lyckats läsa alla än. Förra veckan så blev det dock äntligen av att jag läste den underbara Northanger Abbey, efter att jag haft upplagor på både svenska och engelska stående i bokhyllan i många år.


En författare som jag tänkt läsa i flera år utan att blivit av är Chimamanda Ngozi Adichie, men i början av året läste jag i alla fall Alla borde vara feminister och nu håller jag på med Lila hibiskus.

9 kommentarer:

Boklysten sa...

Falladas böcker är jag sugen på att läsa

Mrs Calloway sa...

Fallada är en författare som jag verkligen har försummat. tänkte att jag skulle läsa Ensam i Berlin

Hanneles bokparadis sa...

fin intressant trio.

Sanna sa...

Toppentrio! Varg bland vargar är jag sugen på, har läst annat av Fallada och det var läsvärt.

Monika sa...

Har inte läst någon av dem, men Chimamanda Ngozi Adichies En halv gul som råkade få följa med hem från en bokhandel i höstas :)

Jenny H sa...

Ngozi Adichie har jag också i min trio bland olästa författare jag gärna vill läsa. :)

Jane Austen läser jag gärna, jag med. Köpte Northanger Abbey nu i februari (har ännu inte läst). :)

Lena sa...

Lila hibiskus läste jag nyligen och den var superbra. De andra du nämner vill jag också läsa, men har inte köpt på mig någon av dem ännu.

Åsa sa...

Ja Northanger Abbey håller jag ju på med att läsa, mycket underhållande. :)

Anna sa...

Jag har inte heller riktigt fått tummen ur med Adichie. Har börjat på Americanah flera gånger, men inte kommit så långt - av oförklarlig anledning egentligen. Nu åker jag på semester i en vecka på lördag, med mycket lästid, så nu ska det väl äntligen bli av ändå :-)