måndag 15 februari 2016

Tematrio - Kärlek

Eftersom det var alla hjärtans dag igår så är det passande att veckans tematrio hos Lyran handlar om kärlek den här gången.
Berätta om tre bra böcker eller filmer som handlar om kärlek!

En författare som skrivit flera bra böcker om kärlek, i alla fall jakten på kärlek, är Jane Austen och just nu håller jag på och läser Northanger Abbey för första gången. Än så länge är det inte så kärlek, men jag har en känsla av att det kommer.

Ibland känner jag för att koppla av med en bok där jag vet att det kommer att sluta lyckligt och där det inte gör så mycket att det är ganska uppenbart vilka som kommer att få varandra redan första gången de möts. Min favorit när det gäller sådana är just nu Lucy Dillon, som även lyckas få in en del svärta i berättelserna. Bäst är nog de två senaste böckerna När livet börjar om och Hundra omistliga ting.

Jag har sett många filmer om kärlek (många av dem med Sandra Bullock i en av rollerna) men en av mina favoriter är kanske ändå He’s just not that into you (Dumpa honom på svenska) som består av flera kärlekshistorien som går in i varandra och som inte alla slutar lyckligt.

10 kommentarer:

Boklysten sa...

Har läst böcker av både Austen och Dillon men aldrig riktigt fastnat för dem. Filmen känner jag inte till.

Mrs. B sa...

Visst uppstår det kärlek i Northanger Abbey, Austens ena riktiga "ungdomsroman". Men det tar ett tag. Min (senaste) Bullock-favoritfilm är The Proposal från 2009. Har nog sett den fyra-fem gånger i alla fall.

Robert W sa...

Om Sandra Bullock är med i en film, så ser jag den gärna <3

Mrs Calloway sa...

Jane Austen passar alltid. Lucy Dillon tänker jag läsa en vacker dag. Sandra Bullock är aldrig fel

Sanna sa...

Allt av Jane Austen!

Maria sa...

Tillhör dem som föredrar Jane Austen på film, älskar Stolthet och fördom med Keira Knightley.

Monika sa...

Lucy Dillon har jag precis läst min första bok av och gillade så mycket att jag beställde fyra(?) av hennes böcker som pocket :)

Åsa sa...

Austens Northanger Abbey håller jag på så smått att läsa. Dillons Ensamma hjärtan och hemlösa hundar var riktigt bra, så tack för tips om de två senaste böckerna! :)

Jenny H sa...

Vet inte om jag sett just den där filmen, men ganska många kärleksfilmer har det blivit. Jag valde dock att skriva om böcker i veckans tematrio.
Jane Austen är ju en riktig klassiker när det handlar om kärlek.
Jag har en bok av Lucy Dillon i hyllan, men ännu inte läst. Ska väl bli av så småningom ...

Lena sa...

Har läst två av Lucy Dillons böcker , men inte dessa. Men det är väl en hel del kärlek i alla hennes böcker antar jag .