måndag 1 februari 2016

Tematrio - USA

Eftersom Lyran i sin Jorden Runt-läsning kommit till Amerika så är veckans tema det stora landet i väster, ett land som jag inte läser så jättemycket från.
Berätta om tre läsvärda böcker från USA!

En av mina absoluta favoriter bland de amerikanska författarna är Joyce Carol Oates och en av hennes bästa böcker är Dödgrävarens dotter, en stark berättelse om den tyskjudiska Rebecca som sextonår gammal lämnar hemmet och hamnar i ett äktenskap med en misshandlande man.

En av de mer intressanta deckarförfattarna som kommit fram de senaste åren är Gillian Flynn som hittills skrivit tre bra deckare och jag tycker nog att hennes debut Vassa föremål är den bästa av dem.


En författare som i många år var näst intill bortglömd är Richard Yates, men för några år sedan uppmärksammades igen när det gjordes en film på Revolutionary Road med Kate Winslet och Leonardo DiCaprio i huvudrollerna. Även Easter Parade och Cold Spring Harbour är läsvärda böcker.

9 kommentarer:

vadviläser sa...

Det var verkligen tre bra författare du valt! Att jag inte tänkte på Oates.

Mia Eggimann sa...

Gillian Flynn har jag läst men inte de andra, än.

Hanneles bokparadis sa...

Flynn har jag läst med lite för tufft för mej.

Robert W sa...

Jag valde en annan bok av Oates.

Mrs Calloway sa...

Oates är så bra. så gott som varenda gång. håller helt med dig om Gillian Flynn. Vassa föremål är bäst. Yates är en fin författare

Åsa sa...

Inte läst något av dessa författare, trots att namnen ju är välkända.

Sanna sa...

JAg tycker Oates är ojämn, eller så har jag bara läst fel böcker. Vissa är bra, andra är.... långtråkiga.

Monika sa...

Joyce Carol Oates har jag på min nyfiken-på-lista, det var nära att jag köpte en av hennes böcker i höstas :)

Lena sa...

Gillian Flynns böcker gillar jag riktigt mycket. Dödgrävarens dotter och flera stycken till av Oates böcker står olästa i min bokhylla. Hoppas hinna med någon under året.