lördag 27 februari 2016

tom. lille tom

I en sliten husvagn en bit utanför en by bor den elvaårige Tom tillsammans med Joss, som inte tycker om att han kallar henne mamma, och som ofta lämnar honom ensam hemma. För att få något att äta brukar Tom olika grönsaksland i grannskapet för att ta lite grönsaker. En kväll när han ute hittar en gammal kvinna, Madeleine, som ligger bland kålen och kan inte ta sig upp. När han hjälpt kvinnan in i sitt hus och larmat räddningstjänsten så blir det att han tar hand om hennes katt, hund och trädgård medan hon ligger på sjukhus. Det blir inledningen på en fin vänskap över generationsgränserna.


Tom, lille Tom är den bonusbok som jag fick med min första klik-bok från Sekwa och den är en bok som gick mig förbi när dem kom, men som jag är väldigt glad för att den kommit i min väg. Det är en väldigt fin berättelse om kärlek, vänskap och ett barn som tvingats växa upp allt för fort och som har ett stort hjärta.

1 kommentar:

Oss Emellan sa...

Det verkar som en bok i min smak, blir väldigt nyfiken. Tack för din recension, alltid härligt med nya författarbekantskaper.