onsdag 27 december 2017

Camille

I samband med butikerna i Galerie Monier i Paris går Anne Forestier mot kundtoaletterna efter att ha spillt kaffe på sig. När hon öppnar dörren till toaletten står där två rånare med luvorna i händerna och en av dem attackerar Anne och misshandlar henne brutalt. När Annes partner, polisen Camille Verhoeven får veta vad som hänt är han beredd att bryta mot alla regler för att skydda den som han älskar.


Camille är den andra boken av Pierre Lemaitre som kommer på svenska, även om det är den sista delen i trilogin om Verhoeven (den andra delen i trilogin, Alex, kom i våras och den första delen, Irène, kommer i vår). Jag har vissa problem med den här boken (och även med den första) och en av de saker som jag har mest problem med är att Verhoeven är 145 centimeter lång, vilket känns som att han aldrig borde ha kommit på polisskolan. Det känns inte troligt att någon som beskrivs som att vara stor som en trettonårig pojke och som har en handikappanpassad bil eftersom han inte når ner till pedalerna med fötterna kan göra karriär inom polisen. I den här boken finns det även en brutalitet från polisens sida som jag inte tycker om, särskilt när de bryter mot alla lagar. Jag har nu läst två böcker av Lemaitre och tvivlar på att jag kommer att läsa några fler böcker.

1 kommentar:

Cissi sa...

Hm, utifrån din beskrivning tror jag att jag stannar vid att "bara" ha läst Alex. Men eftersom jag har lite väl många hyllvärmare hemma så känns det inte som en större uppoffring (eftersom jag inte har boken Camille). :)