söndag 17 december 2017

Julenkät anno 2017

Det är ju alltid trevligt med enkäter och nu har Lotten på Lottens bokblogg återanvänt en julenkät som hon hittade på sin blogg och som jag inte tror att jag svarat på tidigare.

Finns det någon speciell bok du önskar dig? Eller är du en sådan person som har en lång lista på böcker? Vilken står i så fall överst på listan? Och i vilket format önskar du få boken?
Jag önskar mig egentligen ingenting särskilt i år, men har tipsat tomten om en bok med dikter från Qiu Xiaolongs deckarserie om Inspector Chen. Jag skulle även bli glad för presentkort eftersom det kommer ett par böcker i mars som jag vill ha.

Finns det något annat bok/läsrelaterat som du önskar dig?
Bara tid att läsa

Nu är det här innan jul och man vet ju aldrig vem som läser bloggen – men finns det någon bok du kommer att ge bort i år? Eller finns det någon du skulle vilja tipsa om?
Jag vet att mina syskonbarn inte läser bloggen, så det är säkert att skriva att åttaåringen kommer att få en bok om Minecraft och fyraåringen en bok om My Little Pony.

Har du planerat din julläsning, eller får det bli som det kommer?
Jag har inga särskilda planer utöver att fortsätta beta av bokhögarna som redan finns här hemma

Det sägs att julen inte bara innebär läsande (vem sprider sådana rykten?) – vilken jultradition är viktigast för dig? Eller är det skönast att inte följa några traditioner alls?
Vi brukar umgås hela släkten (eller de som är i stan) på julafton och på juldagen brukar de flesta av oss samlas igen för att äta julbordsrester till brunch och är då klädda i pyjamas. Fördelen är att vi bor i samma stad så det är enkelt att åka hem när man vill och det kan vara skönt att sova i sin egen säng.

Knäck, kola, ischoklad, mintkyssar, skumtomtar… – är det något julgodis som du inte kan motstå?
Jag är inte så förtjust i julgodis, utan äter mest samma godis som resten av året. Just på julafton finns det så mycket annat att äta, så det brukar inte bli så mycket godis alls.

Har ni gran eller skippar ni det? Plast eller äkta vara?
Jag har brukar inte ha någon gran alls, men i år har jag i alla fall köpt en granformad kudde med bjällror. Den räknas tydligen inte enligt min nya kollega som älskar julen och brukar ha upp till nio julgranar inne.

Finns det något som du gärna gör under julen som du ser extra mycket fram mot?
Jag ser fram emot att få några extra lediga dagar, även om jag inte tar ut någon semester under jul och nyår, efter en ganska intensiv höst med ett nytt jobb. 

1 kommentar:

Lottens bokblogg sa...

Kul att du gjorde den! Längtar lite tills det kommer barn i familjen igen, för att kunna köpa böcker till barn :-)
Nio julgranar? Jisses!