måndag 11 december 2017

Tematrio - Ungdomsböcker

Den här veckan handlar det om ungdomsböcker i veckans tematrio hos Lyran,
Var gränserna går mellan böcker för äldre barn, ungdomar, unga vuxna och "gamla" vuxna har jag inte så noga koll på, men många med mig gillar ju att läsa ungdomsböcker, oavsett vilken ålder man råkar ha. Berätta om tre bra böcker som passar för ungdomar!

Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren handlar om en grupp ungdomar i Engelsfors som upptäcker att de är häxor och måste samarbeta för att bekämpa ondskan.

(M)ornitologen av Johanna Thydell handlar om Moa som får kontakt igen med mamman som försvann ur hennes liv när hon var liten.


Den ökända historien om Frankie Landau-Banks av E. Lockhart handlar om Frankie som när hon återvänder till internatskolan efter sommaren får en annan status när hon blir tillsammans med en av de populära killarna. Hon vägrar dock att acceptera att hon inte får vara med i ett hemligt sällskap på grund av att sitt kön.

5 kommentarer:

Boklysten sa...

Har inte läst någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

Klimakteriehäxan sa...

"Cirkeln" lär ju ha blivit en bra film också. Har inte läst, tar din lista som tips!

Åsa sa...

Cirkeln har jag sett filmen och boken står och väntar i hyllan. Känner inte till de andra två, tack för tips!

Lena sa...

Engelfors-trilogin är jättetrevlig.

Sanna sa...

Jag läste något annat av Lockhart och det var spännande. Hur gamla tror du ungdomarna ska vara för Cirkeln? När är det lagom att sätta den i händerna på en brorsdotter?