tisdag 26 december 2023

Frostiga rosor och kryddat vin

 

Det har blivit dags för att börja pynta inför advent när det flyttar in en ny hyresgäst i sekelskifteshuset på Vättergatan 4. När den nya hyresgästen Madeleine inte visar något intresse för att småprata i trapphuset och inte bryr sig om att sopsortera blir hyresvärden Felicia misstänksam och undrar vilka hemligheter som hon döljer.
 
1902 bor Olivia i en arbetarbostad en bit bort i Huskvarna och blev änka bara någon månad efter bröllopet då mannen omkom i olycka. I stället för det bekväma livet som gift som Olivia sett framför sig väntar nu en mer osäker framtid. När hennes syster lämnar den stökiga systersonen Hjalmar hos Olivia ändras hela hennes tillvaro.
 
Frostiga rosor och kryddat vin är den sjätte fristående delen i den svenska författaren Ewa Klingbergs charmiga Huskvarnasvit. Boken är uppdelad i 24 delar, vilket gör att man kan läsa den som en adventskalender från 1 december till julafton. Själv började jag inte läsa boken förrän 22 december och den fungerade även bra att läsa i ett streck. Det är några år sedan den förra delen i sviten kom och det är trevligt att få återse huvudkaraktärerna från de tidigare böckerna. Boken följer samma upplägg som de tidigare delarna då både den nutida berättelsen och den historia berättelsen hänger ihop. Berättelsen är charmig och mysig med en rejäl dos julstämning och bjuder på en trevlig underhållning för stunden (eller för 24 stunder om man läser den som en adventskalender).

Historiska Media skickade boken

Inga kommentarer: