fredag 29 december 2023

Salta tårar och söta bullar

 

Vanligtvis älskar Vendela julen och allt som hör till, men i år ser hon inte fram emot den alls. Efter att hon upptäckt att hennes sambo varit otrogen med deras gemensamma chef lämnade hon både lägenheten och jobbet på en gång. Nu bor hon i sitt gamla flickrum hemma hos sina föräldrar och är arbetslös. När hon träffar sin gamla vän Allis, som bor på samma gata, och som erbjuder Vendela både ett jobb och en bostad ser allt genast ljusare ut.
 
Kian har bävat för julen ända sedan hans fru, som älskade julen, dog i cancer, men han försöker hålla liv i traditionerna för döttrarna Amanda och Emmys skull. Det är inte helt enkelt att vara ensam förälder till en rebellisk tonåring och en flicka som saknar sin mamma. Att det dessutom flyttat in en ny attraktiv granne på gatan gör inte saken enklare.
 
Salta tårar och söta bullar är en fristående uppföljare till den svenska författaren Sofia Fritzsons serie om systrarna Ljung. Jag har läst några böcker av Fritzson tidigare, men inte serien om systrarna Ljung och det går alldeles utmärkt att läsa boken även utan att ha läst de tidigare böckerna. Det är en charmig berättelse om två människor med brustna hjärtan som försöker hitta en ny mening med julen. Även om boken kanske inte kommer att stanna kvar hos mig så länge, så bjuder den på en trevlig underhållning för stunden.

Inga kommentarer: