onsdag 12 april 2017

mocka

Justine arbetar som frilansande översättare och lever ett lugnt liv i Paris med sin man och två barn. En helt vanlig onsdag kommer hela hennes tillvaro att vändas upp och ner. På väg hem från skolan blir den trettonårige sonen Malcolm påkörd vid ett övergångsställe och hamnar i koma. Bilföraren smiter från olycksplatsen i sin mockafärgade Mercedes av äldre modell. När veckorna går utan att Malcolm visar några tecken på att vakna ur koman och polisutredningen verkar ha stannat upp bestämmer sig Justine för att på egen hand leta upp den skyldige. Hur kan man köra på ett barn och bara köra vidare.


Mocka är den första boken som jag läser av Tatiana de Rosnay, trots att hon varit en författare som jag varit nyfiken på ett bra tag. Det är en psykologisk berättelse om en kvinna som känner att hela hennes tillvaro håller på att rasa samman och det finns ingenting som hon kan göra, förutom att försöka hitta den skyldige. Det är en stark berättelse om att försöka ta sig igenom en katastrof och en mammas vilja att göra allt för sitt barn.

1 kommentar:

Vargnatt sa...

Jag skriver om den här på måndag :) Tyckte riktigt bra om den. Även Huset du älskade av samma författare har jag läst och gillat!