söndag 9 oktober 2016

Höstlistan

Den senaste tiden har jag sett en höstlista cirkulera på nätet och eftersom jag både gillar enkäter och hösten så hänger jag på. Jag har plockat den från Bloggbohemen.

1. Är det några speciella böcker du planerar att läsa under hösten?
Jag har inga speciella läsplaner för hösten och har inga recensionsex som ligger väntar på att bli lästa. Däremot så har jag en hög med deckare av Fred Vargas som ligger och väntar.

2. September är förknippad med skolstart. Vilken bok tyckte du bäst om att läsa i skolan? Och vad var / är dina favoritämnen?
Jag kommer inte ihåg någon särskild bok som vi läste i skolan, eller jag kan i alla fall inte riktigt skilja på dem som vi var tvungna att läsa och dem som jag läste på fritiden. Mina favoritämnen i skolan var SO, särskilt historia, svenska (utom grammatik) och i viss mån biologi (däremot så var jag ganska dålig på både kemi och fysik).

3. I oktober är det Halloween. Gillar du läskiga böcker och filmer och i så fall vilka?
Läskiga böcker och filmer är inte riktigt min grej. Ja, om det inte är John Ajvide Lindqvist som skrivit dem.

4. Vilken bok passar för mysläsning under mörka höstkvällar?
Antingen en feelgoodbok eller någon mysig deckare, gärna en som utspelar sig på engelska landsbygden.

5. När du har krypit upp i soffan med en mysig bok, vad vill du dricka för varm dryck?
Jag föredrar te, antingen i en stor mugg eller en hel kanna (beroende på när på dagen det är). Det kan också gå bra med en stor mugg med milchkaffe, dvs kaffe med mycket mjölk.

6. Har du några höstplaner du ser fram emot?

Jag har inte så mycket inplanerat i höst, men jag ser fram emot att se Jonas Gardells föreställning när den kommer till stan i december. 

1 kommentar:

Hanneles bokparadis sa...

engelsk landsbygd tröttnar man inte på