tisdag 25 oktober 2016

Veckans utmaning: Författare om, i och bakom texten

Den här veckan handlar det om författaren och texten hos Kulturkollo och i vanlig ordning så knyter veckoutmaningen an till samma tema.
Veckans utmaning handlar om författare och deras texter. Det kan handla om hur de skriver om andra och om sig själv, men också om fiktiva författare i litteraturen. Jag vill att du berättar om en bok där en verklig eller en fiktiv författare är viktig. Kanske en bok om att skriva, en bok där en författares röst är väldigt tydlig eller varför inte en självbiografisk bok.
Vilka böcker på temat skulle du vilja tipsa om? Finns det filmer i temat som du vill lyfta fram?

En aktuell bok passar bra in på temat är baserad på en sann historia av den franska författaren Delphine de Vigan, där känns det som att gränsen mellan fiction och verklighet är väldigt tunn.


En film som jag kom att tänka på och som nog passar in på temat är Stranger than fiction där Will Ferrell spelar Harold Crick, en man som lever ett inrutat liv tills han en dag börjar höra en röst i sitt huvud som berättar allt han gör. Samtidigt har den prisbelönta författaren Karen Eiffel (spelad av Emma Thompson) drabbats av skrivkramp och har kört fast i sin om bok om en man som heter Harold och som lever ett inrutat liv.

2 kommentarer:

Kulturkollo Linda sa...

Delphine de Vigans bok började läsa inför mässan, sedan glömde jag bort den. Tack för påminnelsen! Stranger than fiction låter riktigt spännande!

http://tittelina.blogspot.com sa...

Spännande förslag!