måndag 28 november 2016

Tematrio - Resor

Den här gången handlar det om resor i Lyrans tematrio,
Olika typer av resor har varit ett tema tidigare, nu känns det för mig dags att återanvända det. Vi ska ju resa ganska långt under jul och det börjar kännas lite pirrigt. Många böcker jag läser handlar om resor, mer eller mindre frivilligt genomförda sådana. Berätta om tre böcker som innehåller någon form av resor!

Flykten av Jesús Carrasco handlar om en pojke som flyr från sitt hem efter en traumatisk händelse och som ger sig av på en resa över öknen tillsammans med en gammal fårherde för att komma undan förföljarna.

Vi kom över havet av Julie Otsuka är en väldigt bra och stark kollektivroman om en grupp japanska kvinnor som reser över Stilla havet från Japan till USA för att börja en ny tillvaro med männen som de ska gifta sig med, men som de aldrig har träffat.


En irländsk dagbok av Markus Feldenkirchen handlar om en ung man som reser till Irland med en lärare som är förälskad i landet och där blir han förälskad i Victoria. Samtidigt som de är på Irland faller Berlinmuren och Tyskland påbörjar sin resa till ett enat land.

8 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Markus bok gillade jag, boken om japanskor finns i bokhyllan, inte läst.

Sara Pepparkaka sa...

Jag har tänkt läsa Julie Otsukas bok någon gång.

Boklysten sa...

Vi kom över havet är den enda jag läst av de här tre.

Mrs Calloway sa...

Vi kom över havet är en fantastisk roman om förhållanden som åtminstone jag inte kände till

Sanna sa...

Otsuka är fantastiskt skicklig, och intressant!

Åsa sa...

Har funderat på att läsa boken av Otsuka. Inte så förtjust i hennes debutroman, men det var ju "Vi kom över havet" som blev mest uppmärksammad.

Robert W sa...

Vi kom över havet låter spännande.

Lena sa...

Har inte läst någon ur din trio, men "Vi kom över havet" har i alla fall hunnit hem till bokhyllan :)