tisdag 1 november 2016

Veckans utmaning: Att hantera sina rädslor

Så här när det är är Halloween så handlar det passande nog om rädslor hos Kulturkollo, vilket så klart även återspeglas i veckoutmaningen:
Veckans utmaning på temat rädslor handlar om att berätta hur man kan hantera dem. Du får gärna dela med dig av en av dina rädslor. Det kan vara både stort och smått. Kanske är du rädd för höjder, clowner eller spindlar? Berätta också med dig av hur du hanterar, eller försöker hantera, din rädsla. Har du kanske något bra och stärkande citat att lyfta på temat?

Jag har ingenting som jag är riktigt rädd för (kanske möjligtvis höjder), men jag har en del saker som jag inte är så förtjust i (som höjder). De saker som jag inte är förtjust i som att flyga (fast där har jag blivit lugnare med åren) och att gå till tandläkaren (som tur är har jag en väldigt bra tandläkare som är medveten om min rädsla). Andra gånger försöker möta möta saker som jag är rädd eller orolig för genom att utmana mig till att prova nya saker och situationer även om jag inte känner mig så bekväm (gäller dock inte saker som har med höjder att göra).

Mitt favoritcitat som handlar om rädslor kommer från Bröderna Lejonhjärta;


Det finns saker man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen människa utan bara en liten lort”

3 kommentarer:

Mia Eggimann sa...

Bra citat jag kom inte på något.

Boklysten sa...

Vilket perfekt citat!

tantaugusta sa...

Det där är ett riktigt bra citat. Och skönt att inte ha några hämmande rädslor, det har egentligen inte jag heller (längre).