söndag 24 mars 2013

Semesterplaner

Efter att ha ägnat för mycket tid åt att fundera över mina semesterplaner för sommaren, så slutade det med att jag valde att bege mig ut på okänd mark. Jag bokade mitt livs första charterresa, vilket även blir min första solresa, och premiärdestinationen blir till Markarska Rivieran i Kroatien. Det blir en veckas sol, bad, läsning och kultur i juni, innan högsäsongen drar igång och temperaturen blir allt för hög. Jag har varit ute och rest en del på egen hand tidigare, men det här blir första gången som jag testar charter. Tidigare har jag bland annat varit i Sydamerika med Rosa Bussarna, Peking (impuls, bokade via nätet och for), Berlin, St Petersburg (visserligen en gruppresa), Schweiz och Dublin, men det här är första gången som det kommer att troligtvis bli mer slappande än upplevelser. Kommer det innebära att hela semestern kommer att tillbringas på en strand med näsan i en bok? Nej, några museer och katedraler ska jag försöka besöka för att få min kulturella dos. Det är 76 dagar kvar till avresan och jag har redan börjat fundera över hur många och vilka böcker som jag ska packa för en veckas semester.

4 kommentarer:

Monika sa...

Åh vad härligt! Ska du till själva orten Makarska eller någon av småbyarna? Var själv i Baska Voda 2005 och jag längtar tillbaka varenda år. Inte så mycket till Baska Voda, men till Kroatien och Makarska :)

Den läsande Kaninen sa...

Om jag fattat det rätt så kommer jag bo mellan Baska Voda och Brela. En av anledningarna till att jag vill åka dit är att jag hört mycket gott om Kroatien som turistland

Monika sa...

Där är verkligen jättefint. Vi gick faktiskt från Baska Voda till Brela en dag. Det var en lagom promenad längs vattnet.

bloggbohemen sa...

Jag älskar charter! Just till Kroatien har jag inte varit, men jag skulle gärna åka dit.