måndag 15 maj 2017

Tematrio - Pojkar

Eftersom förra veckan tematrio hos Lyran handlade om flickor, så är det bara logiskt att det den här veckan handlar om pojkar.

God natt, mister Tom av Michelle Magorian är den fina berättelsen om pojken Willie som när han evakueras från London under andra världskriget hamnar hos enstöringen Tom, och det utvecklas en djup vänskap mellan de två.

Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö är min favorit bland Håkan Nessers böcker (i alla fall av de böcker som jag läst av Nesser). Berättelsen utspelar sig under en sommar som vännerna Erik och Edmund tillbringar tillsammans med Eriks storebror Henry på sommarstället ”Genesaret”. Det finns även kriminalgåta i berättelsen.


Högläsaren av Bernhard Schlink utspelar sig efter andra världskriget i Tyskland och som handlar om den femtonårige pojken Michael Berg som en dag träffar den betydligt äldre Hanna Schmidt. De två inleder en sexuell relation och efter ett tag inför Hanna en ny rutin, hon vill att Michael ska läsa högt för henne.

10 kommentarer:

Boklysten sa...

Har inte läst någon av de här!

Hanneles bokparadis sa...

inte läst dessa

Ugglanoboken sa...

Gillar alla dina tre, men Godnatt Mister Tom är en riktig favorit!

Robert W sa...

Jag vill absolut läsa Kim Novak!

Midnattsord sa...

God natt Mister Tom minns jag som en fantastisk bok. Högläsaren vill jag gärna läsa.

Mrs Calloway sa...

Godnatt mister Tom och Högläsaren har jag läst

Sanna sa...

Utmärkta titlar!

Lena sa...

Har inte läst någon av dina böcker. Tack för tipsen.

Sara sa...

Jag har läst alla tre. Jag tyckte väldigt mycket om Godnatt Mister Tom när jag var barn. Blir lite sugen på att läsa om den nu.

Åsa sa...

Bara läst Nessers bok av dessa. Men känner till de båda andra i varje fall. :)