tisdag 23 maj 2017

Veckans utmaning: Om era hobbyer

Den här veckan handlar det hobbys hos Kulturkollo och veckans utmaning lyder,
Ägnar du dig åt någon hobby, vad är det och hur började ditt intresse för just den hobbyn? Finns det någon hobby du inte testat än (eller i alla fall inte håller på med nu), men är sugen på att utforska?

Det är helt klart så att min absolut största hobby är böcker och läsning, vilket tar upp en ganska stor del av min fritid (och ibland även mina tankar när jag jobbar).


Tidigare har jag i perioder ägnar mig åt lika olika typer av handarbeten, men efter ett tag brukar jag inse att det inte riktigt min grej att sy sneda gardiner, att det varken är särskilt lätt eller roligt att virka och när jag stickade fick jag ont i armarna (kombinationen med monotont kontorsjobb och stickning var ingen höjdare tydligen) och jag tröttnade för gått mitt i en socka, även om jag kanske tänker göra klart den eftersom den har en färdig kompis. Roligast tyckte jag nog att det var att brodera korsstygn. Ett problem som jag upptäckte med handarbeten (speciellt korsstygn) är att lika roligt som det är att hålla på, lika svårt är det att göra något vettigt av de färdiga alstren och det mesta hamnade i en kartong i källaren.
När jag höll på att brodera som mest gjorde jag en prydnadskudde till min farmor med ett korsstygnsbroderi i väldigt många nyanser och ett kuddfodral med blixtlås på baksidan, men eftersom ingen annan ville ha den fick jag tillbaka den vid arvskiftet. Så nu sitter jag här med en kudde som inte fyller någon funktion. Det är extra irriterande att jag efter alla år fortfarande ser alla små fel som finns i broderiet. 

7 kommentarer:

Boklysten sa...

Brodera är kul!

Mia Eggimann sa...

Men tjusig kudde.

Sara Pepparkaka sa...

Jag kan inse att om man handarbetar mycket kan det vara svårt att göra något vettigt med alla färdiga alster!

FrökenChristina sa...

Brodera är kul men precis som du säger,vad ska man göra med allt? Vacker kudde.

Monika sa...

Jag hade en ganska lång period med handarbete, speciellt broderi. En väldigt stor tavla blev väl mitt sista alster. Jag hade kommit till ungefär hälften när jag upptäckte att ett stygn var fel. Det var bara att ta bort allt som påverkades och göra om. Skulle aldrig ha klarat att se tavlan och veta att det där stygnet var fel. Den sitter faktiskt i sovrummet nu :)

Helena (Kulturkollo) sa...

Vilken fin kudde! Känner igen det där med att det blir problem att göra av saker, jag stickar en del och när högen av oanvända halsdukar och mössor växer blir det till slut lite svårt att motivera tillverkningen...

Lottens bokblogg sa...

Fina färger i broderiet!
Jag rensade väldigt kraftigt bland alla ofärdiga handarbeten när vi flyttade förra året.