torsdag 22 juni 2017

Helgfrågan v.25

Det är torsdag och det betyder att det blivit dags för helgfrågan hos Mias bokhörna

Vad gör du när du råkar ut för en trögläst bok? Gärna exempel på en sådan.
Jag har inga problem med att sluta läsa böcker som är tröga eftersom jag tycker att livet är för kort för att läsa tråkiga böcker. Det händer dock ibland att jag känner att boken inte passar mig just nu och ger den en ny chans senare. En bok som jag gärna vill gilla och läsa ut någon gång är Varg bland vargar av Hans Fallada, men eftersom den är väldigt tjock och ganska trög har jag tagit en extremt lång paus ungefär en tredjedel in i boken. Ibland tar jag upp den igen med ambitionen att läsa ut den, men brukar bara komma några sidor innan jag lägger bort den igen.

Bonusfråga: Hur firar du midsommar?

Midsommar är ingen viktig helg för mig och jag brukar inte fira något särskilt, det var väldigt många år sedan jag dansade runt en midsommarstång. I år ska jag dock vara hos mina föräldrar på midsommarafton tillsammans med resten av släkten. Resten av helgen tänker jag ta det lugnt och läsa, men tyvärr inte på balkongen om jag ska tro på väderprognosen (även om 10 grader och regn räknas som sommar ibland).

12 kommentarer:

Bokdamen sa...

Har inte heller några problem med att lägga ifrån mig böcker olästa, finns ju drösvis som väntar på att bli lästa ;) men en del böcker ger jag en chans till, för det kan ju handla om rätt tid, humör och ibland kan det vara bra att vissa böcker får vila ett tag.

Hanneles bokparadis sa...

hittar inga tröglästa böcker

Mia Eggimann sa...

Ja men det är väl typiskt midsommarväder, regn och regn, vi får läsa istället.

Ewa K sa...

Jag blundar och stoppar fingrar i öronen när det är dags för väderprognosen ;)

Klimakteriehäxan sa...

Håller med! Men visst kan det vara humöret det är fel på, och inte boken!

Mrs Calloway sa...

här ska det bli åska och störtregn så det blir nog en del läsning. och visst kan en lägga ifrån sig en bok när den fått en rejäl chans. kanske passar den en annan gång. eller inte.
trevlig midsommar

Åsa sa...

Just precis, så är det! Har också en sån där bok som inte givits upp men som ändå blir stående i hyllan. Men nån gång så skall Cronins Flickan från ingenstans tas itu med på nytt, och på nytt. :D
Glad Midsommar! :)

Lottens bokblogg sa...

Jag har blivit bättre på att lägga bort böcker som jag inte gillar.

Monika sa...

Kanske är jag konstig, men jag kan nog inte tänka mig att bara läsa bra böcker hela tiden. Då skulle snart mina förväntningar bli skyhöga och ingen boks skulle klara att leva upp till dem. Med en dålig bok emellanåt så fixas det :)

[Anna] sa...

Jag har nog aldrig dansat runt en midsommar stång men jag har tänkt föra in flers traditioner när barnen blir lite större :) Är inget vidare midsommarväder här heller men då kan man vara inne och läsa i lugn och ro istället.

Lena sa...

Förr tragglade jag mig igenom även tröga böcker, men numera har jag lättare att avbryta om boken är tråkig.

Boklysten sa...

Egna böcker kan jag lägga åt sidan, rec.ex läser jag alltid.