onsdag 25 november 2015

Bränd himmel


Under en söndagsutflykt i Leigh Woods utanför Bristol i England låter Rachel sin åttaårige son Ben springa före till lekplatsen. Han är utom synhåll bara en liten stund och är sedan spårlöst försvunnen och Rachel befinner sig i varje förälders värsta mardröm. I media slår försvinnandet ner som en bomb, men ett par ödesdigra misstag gör att både media och allmänheten vänder sig mot Rachel. Poliskommissarien James Clemo och hans kollega Emma Zhang arbetar intensivt med att lösa fallet, men när de flesta ledtrådar verkar leda till återvändsgränder och allt fler lögner kom fram så blir läget allt mer desperat.

Bränd himmel är den brittiska författaren Gilly Macmillans debutroman som blivit väldigt hyllad från flera håll nu i höst. Det här är en riktigt bra thriller som innehåller en del överraskningar som kändes oväntade. Jag tycket att greppet med låta allt berättas av mamman Rachel och polisen Clemo i efterhand fungerar väldigt bra och ger en annan känsla än när man låter historien berättas i nutid. Jag tycker att det här bland det bästa jag läst i år när det kommer till thrillers och deckare.

2 kommentarer:

Lena sa...

Den här har jag liggande och är otroligt sugen på att läsa snart.

Ina sa...

Läs den! En bra och annorlunda upplagd thriller med nya infallsvinklar hela tiden. Kunde inte räkna ut upplösningen förrän i allra sista sidorna.