tisdag 17 november 2015

Tematrio - Verklighetsflykt

Med alla hemskheter som hänt runt om i världen den senaste tiden så är det lätt att känna att man vill fly bort från verkligheten. Passande nog så är det just det som veckans tematrio hos Lyran handlar om: Berätta om tre böcker som lättar upp i tillvaron!

Jag tycker om att ibland sticka emellan med böcker som är mysiga och där det inte gör något att man redan efter 50 sidor förstår vilka som kommer att få varandra på slutet. En av de bästa i den kategorin tycker jag är Hundra omistliga ting av Lucy Dillon, som handlar om Gina som bestämmer sig för att rensa upp i sitt liv efter en skilsmässa.

Jag tycker även att det är trevligt att fly in i en annan tidsepok, som i Jane Austens böcker Stolthet och fördom och Förnuft och känsla, här ligger fokus på vem som kommer att gifta sig bra och att det kan vara farligt med en förkylning.


Även om det finns en hel del mörker och ondska i JK Rowlings böcker om Harry Potter, så är det ändå en väldigt trevlig och sympatisk värld att kliva in i.

5 kommentarer:

Boklysten sa...

Harry Potter är alltid trevligt!

Monika sa...

Lucy Dillon tror jag att det snart är dags att läsa. Just nu är hon väldigt nära att komma med på min boktolva för 2016.

Ugglanoboken sa...

Jane Austen funkar alltid :-)

Evelina Nilsson sa...

Lucy Dillon hade jag också med i min trio :)

Åsa sa...

Lucy Dillons feelgood-böcker är mysiga. Harry Potter är den enda i trion jag inte läst, har troligen missat något där... ;)