fredag 4 mars 2016

Bokbloggsjerka 5 – 7 mars

Det har blivit fredag och dags för veckans bokbloggsjerka

Den här veckan vill KajsaLisa veta vad vi tycker och tänker om bokrean: Har den spelat ut sin roll, eller ännu värre har bokhandeln spelat ut sin roll, med internethandel och läsplattor? Berätta gärna också om reafynd ni gjort.


För min del så har bokrean i stort sätt spelat ut sin roll och jag tycker att den blir sämre och sämre för varje år. Det beror delvis på att det är lättare att så tag på billiga böcker på annat håll nu för tiden, men inte bara det. Framförallt så handlar jag inte längre skönlitteratur på rean eftersom jag redan läst mycket av det som är intressant. Handlar jag någonting på rean så blir det faktaböcker eller kokböcker, men det brukar inte blir så av det heller. I år är ett sånt år då reautbudet inte lockat alls och jag har efter två besök på rean fortfarande inte handlar någonting. 

18 kommentarer:

Mia Eggimann sa...

Ja så kände jag lite också men de där har jag redan läst.

Anna Lagerqvist sa...

Åh, nu när jag läser ditt inlägg inser jag att jag ljugit i mitt inlägg. Jag fyndade faktiskt EN bok på rean. En kokbok. Annars känner jag som du, att bokrean är ganska ointressant.

Monika sa...

Jag läser inte så många nyutgivna böcker utan ligger något år efter, så rean är rena julafton för mig :)

Hanneles bokparadis sa...

faktaböcker här också oftast

[Anna] sa...

Jo det är verkligen många titlar man har läst på bokrean och ja utbudet blir sämre och sämre, för två år sedan när de sålde Jussi Adler Olsen så fick många upp ögonen för han och sin Avdelning Q serie det är nog bästa fyndet senaste åren. På bokrean vill jag trilla över nya författare och bra böcker som inte är så kända.

Boklysten sa...

Jag hittar nog fortfarande en hel del böcker på bokrean som jag inte läst och vill ha.

Cissi sa...

Jag har inte gett upp rean än. Jag njuter fortfarande av att den finns även om jag försöker att bara köpa böcker jag verkligen vill läsa. Men jag förstår vad du skriver.

Lion´s Library sa...

Jag brukar ofta gå på second hand och det blir som bokrea varje gång :)

Ewa K sa...

Jag ser bokrean som en tradition och sådana petar man inte på ;)

Åsa sa...

Årets stora bokrea är nog den enda tid på året då jag tillåter mig handla böcker lite friare. Skulle verkligen sakna den traditionen.

Lotten sa...

För mig har nog rean också delvis spelat ut sin roll men jag tycker ändå den ska vara kvar :-)

Vargnatt sa...

Jag är istället ganska ny med rean och älskar den :)

Robert W sa...

Precis som Monika ligger jag något år efter och försöker hitta böckerna på rean. Jag väntar fortfarande på Guillous Blå stjärnan. Den kommer kanske på nästa års rea.

Lena sa...

Jag gjorde lite fynd. Har blivit en vana för mig att även handla lite secondhand. Man behöver inte köpa alla böcker nya.

Mrs Calloway sa...

jag kompletterade en serie och köpte ett par andra titlar som jag velat läsa. en måste ju tänka på sommaren...

bloggbohemen sa...

Jag bryr mig inte heller så mycket om rean längre och känner igen det där med att man redan har läst många av böckerna.

KajsaLisa sa...

Oj, tråkigt, kanske dags att byta bokhandlare.

Anna - Drömmen om en bok sa...

Känner lite likadant, att jag redan läst de böcker som intresserat mig. Hittade ändå ett par böcker som jag tvekat att köpa, samt massa böcker till barnen :-)