lördag 19 mars 2016

Torsdagsänkorna

På botten av en pool i ett exklusivt bostadsområde utanför Buenos Aires hittas tre döda kroppar. De tre männen brukar träffas varje torsdag för att äta middag tillsammans medan deras fruar går på bio. Grannarna är chockade över att något sånt kunnat hända mitt ibland dem. De bor i ett inhägnat område där de gjort sitt bästa för att stänga ute omvärlden och skapat en värld som är fri från fattigdom och fylld med perfekta trädgårdar. Men under ytan gömmer det sig en rad hemligheter som bubblar och som riskerar att förstöra det perfekta livet.


I år är mitt mål att bredda mitt mål att bredda mitt läsande geografiskt och Sydamerika har varit en vit fläck på min läskarta. Efter att jag fått tipsa om Claudia Piñeiros roman Torsdagsänkorna och tyckte att den lät intressant så lånade jag hem den från biblioteket. Jag tycker att det är intressant att läsa om nya miljöer och även om jag varit i Argentina så är det ett land som till stor del är okänt för mig, framförallt livet i inhägnade bostadsområden. Det är en tät historia som visar hur människor påverkas av känslan av att alltid vara perfekta. Piñeiro är en trevlig ny bekantskap och jag är verkligen sugen på att läsa hennes nya roman, En kommunist i kalsonger, som precis kommit ut på svenska.

2 kommentarer:

Ina sa...

Verkar intressant. Ska låna den på närmsta bibliotek och hoppa över påskekrim i år. Tack för tipset.

Monika sa...

Jag gillade verkligen den här boken och det är alltid intressant att läsa om kulturer som man inte känner till speciellt bra.