söndag 27 mars 2016

den sommaren

Under nationaldagshelgen 14 juli samlas ett gäng vänner i Normandie för att fira tillsammans på samma sätt som de gjort de senaste 16 åren. Det är Denis och Delphine, Nicolas och Marie och Lola och Samuel, som är hennes pojkvän för året. Det brukar vara ett trevligt avbrott från vardagen med umgänge och middagar vid havet. Det här året kommer att blir annorlunda när dynamiken i gruppen ändras när den hemlighetsfulle tonåringen Dimiri dyker upp och gamla oförrätter och hemligheter kommer upp till ytan.

Den sommaren är den andra av Véronique Olmis böcker som ges ut på svenska och den första av henne som jag läser. Det är ett psykologiskt drama där man tidigt förstår att relationer kommer att knaka i fogarna och att inget kommer att bli sig likt i framtiden. Det är en bra bok som griper tag i en och man vill veta vilka hemligheter som lurar under ytan. Jag är definitivt intresserad av att läsa mer av Olmi, och får börja med hennes förra bok vi var skapta för lycka, som jag hört mycket bra om.

2 kommentarer:

Johannas deckarhörna sa...

Den här är jag riktigt nyfiken på att läsa!

Ina sa...

Håller med, den här vill även jag läsa. Alltid kul med tips på för mig okända författare. Sist fick jag tips om Torsdagsänkorna som var en riktig höjdare.