måndag 21 mars 2016

Tematrio - Påsk

Så här när det är påskveckan så är naturligt att Lyrans tematrio har just påsken som tema;
Häxor? Harar? Godis? Deckare? Påskens händelser i Jerusalem? Bröllop (ja, vi firar faktiskt 30 år som gifta på påskafton) eller något annat påskigt? I år är Påsktrion helt valfri, berätta om tre filmer, böcker, godissorter, traditioner ni på något sätt förknippar med påsken!

Sedan några år tillbaka så finns det bara ett påskgodis som jag äter och det är mandelägg från Anthon Berg (och eftersom varje litet ägg innehåller en mandel så intalar jag mig att det lite mindre dåligt att äta än annat godis). Det brukar gå åt några påsar varje påsk, även om jag än så länge varit bättre på att handla än att äta.

Under flera år så tittade jag på Jesus Christ Superstar på tv eller dvd och lyssnade på skivan ganska intensivt runt påsken. Den version som jag föredrar är en filmatisering av Broadwayföreställningen från 2000 med Glenn Carter som Jesus och Jerome Pradon som Judas.

Eftersom det inte är så ofta som man får en fyradagarshelg så brukar jag försöka ta det lugnt och få lite vila och läsro utöver umgänget med släkten (vi bor alla i samma stad, vilket underlättar då man vill åka hem till sin bok). Den här påsken så har jag hört ryktas att påskharen tänker komma med ett ägg fyllt med Min fantastiska väninna av Elena Ferrante (läs: jag tänker köpa Min fantastiska väninna av Elena Ferrante till mig själv och skylla på att det är ett påskägg).


10 kommentarer:

Hanneles bibliotek sa...

Jesus Christ Superstar är ju fin!

Robert W sa...

Åh, Anthon Bergs mandelägg. Mmm...

Boklysten sa...

Det var länge sen jag lysnade på Jesus Christ Superstar, kanske vore dags för det igen!

Mrs Calloway sa...

jag har också haft ett snack med påskharen. Ferrante är på väg...
Glad påsk på oss!

Mia Eggimann sa...

Min påskhare gick på bokrea och köpte Hallahem, bra harar det.

Sanna sa...

Jag har fått Ferrante rekommenderad från flera håll och börjar bli nyfiken nu!

Monika sa...

Hmmm, min påskhare kommer nog inte med någonting. Får ta ett snack med den, tror jag :)

Åsa sa...

Blev nyfiken på Ferrantes bok från början, ännu mer nu när det blivit så stor uppmärksamhet kring den. ;)

Lena sa...

Filmen Jesus Christ Superstar har jag bara sett en enda gång, men musiken har jag lyssnat på hur många gånger som helst och då speciellt runt påsk.

MissMagic sa...

Mandelägg måste jag testa. Det låter faktiskt riktigt gott :)